Nya koppar av Stig Lindberg

576

Nya-Koppar-Slide-©-Joakim-Jalin-2747

- Annons -
 
Följ 💚 vår spellista på Spotify med avslappnande musik.
 
 

Nya-Koppar-©-Joakim-Jalin-4286

Vi gick förbi Antikhallarna på Västra Hamngatan i Göteborg för en fika. Där ligger ett litet trevligt kafé mitt bland alla antikbutiker. Som vanligt kikar man runt bland alla skåp, kristallkronor, porslinsfigurer och inte minst koppar.

Vi tänkte köpa ett udda par fina tekoppar att njuta 11-kaffe-latten i. Det är kul att variera även om man inte har en hel servis. Vi bestämde oss för ett par Spisa Ribb av Stig Lindberg. Härliga med en brun kaffe-färgad kant längst upp. Efter en titt på prislappen under koppen förstod vi att två koppar nog fick räcka… Men det är klart att vill man fika med ett par kompisar så behövs ju i alla fall fyra stycken. Och så tråkigt om man har fyra och en går sönder. Då har man ju bara tre… Ok, fem koppar där en får bli reserv.

Det är klart att det är ju lite korkat att köpa fem, då är det ju bättre med sex stycken om man vill fika med några fler kompisar. Vi räknade till sammanlagt sju koppar med fat innanför glasrutan i skåpet. Det känns ju lite fel att lämna bara en kopp kvar och som sagt, det kan ju behövas en extra som reserv ifall olyckan skulle vara framme.

– Vi tar allihop, sa vi till expediten.
Han såg riktigt snopen ut.
–Alla…?, sa han.
–Det är lika bra, sa vi.
När han efter viss möda ställt fram kopparna och faten på disken visade det sig att det i själva verket var åtta stycken.

När vi kom hem tog det inte många minuter innan premiär-latten var bryggd. Mycket läckra koppar… alla åtta.