Så värmer man på en Pizza
Bästa sättet att värma gårdagens Pizza

Snabbmat är ju också mat – ibland

Ok, det blir ju inte alltid tid för hemlagade mästerverk gjorda på familjerecept. Ibland blir det även så kallad snabbmat. Helst vill man ju göra även pizzan själv som i detta recept. Men ibland följer det trots allt med ett par kartonger köpe-pizza hem.

- Annons -
 
Följ 💚 vår spellista på Spotify med avslappnande musik.
 
 

Det som alltid händer är att man beställer massor av olika sorter efter som – en vill ha utan ost, någon utan vitlök och alla barn utan allt vad tomat gurka och grönsaker heter. När alla ätit de de orkar från sin pizza så är det en liten bit kvar på varje tallrik. Bitarna formar tillsammans i princip ytterligare en hel pizza. Alltså en HEL pizza blir över. Den kan man ju bara inte slänga. Köpa fem pizzor och sedan slänga en?

Kylskåpsrester

Det finns bara en lösning: Spara i kylskåpet tills man känner sig sugen igen. Detta brukar inträffa nästa gång det är frukost om pizzan köpts på fredag- eller lördagskvällen. Men det är nu det svåra kommer in. Hur skall den värmas?

Vi har provat vanlig ugn med och utan aluminium-folie över. Och så klart – mickrovågsugnen. Den sistnämnda framkallar en ojämförligt tråkig och blöt brödbit med gummiaktiga skinkbitar.


Så här värmer du kvarbliven pizza

Lösningen är barnsligt enkel när man väl hört den. Värm pizzaresterna i en stekpanna på svag värme. Använd en torr panna utan stekfett eller olja. Har du möjlighet så välj en stekpanna av gjutjärn. Har du ett lock att lägga över – ännu bättre. Då bevaras fukten. När det bubblar lite i osten har värmen gått igenom och pizzan är klar.

Som tidigare – fast godare

Resultatet är en botten som nästan liknar stenugnsbakad pizza, med smält ost precis som när den togs ut ur ugnen av din pizzabagare. Det blir till och med godare! Kanske mest för att det var så otippat med ett så bra resultat på hemma spisen. Gott!