Kakao, grädde, smör & socker = Kärleksmums!
En klassiker som man stöter på lite varstans men det här är nog ett av de godaste recepten. Min mor råkade sitta på det bästa receptet av dem alla – och det är krämen som gör skillnaden.
Tjock och hög med chokladkräm på toppen baserad på grädde. Detta slår allt!
Kärleksmums lyx
RECEPTET GER: 24 Portioner
FÖRBEREDELSE: 15 min
TILLAGNING: 15-20 min
FÄRDIG PÅ: 35 minMjuk chokladkaka i långpanna med chokladkräm och kokos på toppen.
Ingredienser
- Till kakan.
- 3 st ägg
- 4,5 dl socker
- 225 g smör
- 2,25 dl mjölk
- 3 msk kakao
- 3 tsk vaniljsocker
- 6,75 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- Till chokladkräm.
- 100 g smör
- 2 dl grädde
- 4 msk socker
- 3 msk kakao
- 3 tsk vetemjöl
- 100 g kokos
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och socker.
- Smält smöret och blanda med mjölken. Häll i smeten.
- Tillsätt vaniljsocker, kakao, vetemjöl och bakpulver.
- Häll smeten i smord och bröad långpanna.
- Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min.
- När kakan svalnat gör du chokladkrämen.
- Värm samtliga ingredienser till chokladkrämen i en kastrull på svag värme. Ta av kastrullen vid första ”bubblan”, får ej koka.
- Täck kakan med chokladkräm och strö över kokos.