Kokostoppar – superenkel storfavorit på alla kalas

254
Kokostoppar - enkel och snabb kaka för kalas och fest

Kokoskaka som är storfavorit

Detta är verkligen en kaka man får skynda sig att ta på kakfatet innan den tar slut. Den har något oemotståndligt över sig som gör att man nästan direkt måste “prova” en till. Det fina med kokostoppar är att det även är lätt att göra dem. Du kan inte misslyckas. Allt är godast nybakat men dessa små godbitar smakar lika bra – om inte bättre – dagen efter om de fått ligga till sig i nån fin plåt-kakburk. Alltså är de perfekta att göra i förväg innan kalaset.

Så får du dem att hålla till dagen efter

Ett tips är att sätta hänglås på burken. Annars kan det hända att det bara är hälften kvar dagen efter då det är dags att duka fram.

Kokostoppar

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2,5 dl socker
  • Kokos, 1 påse 200 g

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
1. Blanda äggvita och socker i en kastrull. Vispa lite.
2. Rör i kokosen och sjud tills smeten blir seg.
3. Klicka 30-35 kokostoppar på plåtar och grädda i ca 15 min i mitten av ugnen.

 

Prova även denna favoritkaka till kalaset – de passar ihop fint!

Kaffebullar – Anna-Greta kakor