När barnen gick på dagis och fick ta med mjukisdjuret ”Hoppe Hare” hem så blev han såklart bjuden på Morotskaka. Hoppe Hare fick sig en skön omgång i tvättmaskinen och torkskåpet medan vi bakade.
Morotskaka
En klassisk mjuk kaka med rivna morötter. Creme topping med kokos.
Ingredienser
- 4,5 dl vetemjöl
- 3 dl socker
- 6 dl finrivna morötter
- 1 st citron, rivet skal
- 3 st ägg
- 3 tsk bakpulver
- 1,5 tsk mald kanel
- 1,5 tsk mald kardemumma
- 200 g smör
- Topping:
- 100 g naturell Philadelphiaost
- 100 g smält, avsvalnat smör
- 1,5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 pressad citron
Tillagning
- Vispa smör och socker pösigt.
- Rör i äggen, ett i taget.
- Blanda ner de finrivna morötterna.
- Skrubba citronen noga och, finriv skalet och blanda i.
- Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Rör ner mjölblandningen i smeten.
- Smöra formen och strö över ströbröd. Häll i smeten.
- Grädda kakan långt ner i ugnen i 175° i en timme.
- Låt den svalna lite i formen innan du stjälper upp den.
- Topping
- Blanda alla ingredienser till topppingen och bre det på kakan när den svalnat.