Morotskaka – extra gott recept

963
Vår godaste morotskaka

När barnen gick på dagis och fick ta med mjukisdjuret “Hoppe Hare” hem så blev han såklart bjuden på Morotskaka. Hoppe Hare fick sig en skön omgång i tvättmaskinen och torkskåpet medan vi bakade.

 

Morotskaka

morotskaka-tartbit-©2013-familjereceptet-se

En klassisk mjuk kaka med rivna morötter. Creme topping med kokos.

Ingredienser

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 6 dl finrivna morötter
  • 1 st citron, rivet skal
  • 3 st ägg
  • 3 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk mald kanel
  • 1,5 tsk mald kardemumma
  • 200 g smör
  • Topping:
  • 100 g naturell Philadelphiaost
  • 100 g smält, avsvalnat smör
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 pressad citron

Tillagning

  1. Vispa smör och socker pösigt.
  2. Rör i äggen, ett i taget.
  3. Blanda ner de finrivna morötterna.
  4. Skrubba citronen noga och, finriv skalet och blanda i.
  5. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Rör ner mjölblandningen i smeten.
  6. Smöra formen och strö över ströbröd. Häll i smeten.
  7. Grädda kakan långt ner i ugnen i 175° i en timme.
  8. Låt den svalna lite i formen innan du stjälper upp den.
  9. Topping
  10. Blanda alla ingredienser till topppingen och bre det på kakan när den svalnat.