Sparris och bacon i smördegsskruvar

36
Sparris bacon smördegs skruvar

Ingredienser till 20 snurror:

- Annons -
 
Följ 💚 vår spellista på Spotify med avslappnande musik.
 
 
  • 1 paket/rulle smördeg
  • 100 g Philadelphiaost med valfri smak, här vitlök och örter
  • 2 paket bacon
  • 1 knippe färsk sparris, grön
  • olja att pensla med
  • sesamfrön att strö över

Tillagning

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Rulla ut smördegen på en plåt och bred ut smaksatt färskost över hela. Vår favorit är vitlök och örter.
  3. Dela med pizzaslicer i 20 bitar. Först delade jag så att det blev 10 långa remsor, som alla därefter delades på mitten till de önskade 20 bitarna.
  4. Lägg på en skiva bacon på varje bit.
  5. Snurra en smördegsbit med bacon på runt varje sparris och lägg dem på plåten med smördegens bakplåtspapper.
  6. Pensla med rapsolja och strö på sesamfrön.
  7. Grädda i 30-35 min i 200 grader i ugnen.
  8. Servera nygräddade med créme fraiche och sweet-chili sås som tillbehör.

De här snurrorna med bacon och sparris passar utmärkt som förrätt eller som tilltugg ett glas mousserande eller cider. De fungerar även mycket bra på en buffé. De är läckert frasiga tillsammans med sparrisen som smälter i munnen, så de slinker lätt ner och det bästa av allt är att alla i familjen gillar dem!