Baconlindad kyckling

649
Bacon lindat runt kyckling i ugn med ris till
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 50 min

Klassiker där såsen gör susen

Den här rätten njuter vi gärna av på helger. Baconlindad kyckling finns i många olika varianter, men den här är snabb och enkel. Den roliga variationen i det här fallet är såsen.

Den här söta timjansåsen  passar bra ihop med kyckling och bacon. Timjan och farinsockret passar fint ihop. Extra gott blir det om den får puttra en stund på låg värme för då avger lök och paprika extra god smak. Kastrullen blir väl urslickad!

Ett tips för att få baconen att sitta kvar då man bryner kycklingen är att sätta i en tandpetare av trä en stund. Då sitter det kvar och man kan ta bort den när det är dags att vända.

Vi drack det här goda vinet till.

Baconlindad kyckling Recept

Baconlindade kycklingfiléer med en söt timjansås till.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfliéer
  • 3 paket bacon
  • 1 st gul lök
  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk timjan
  • 1 st röd spetspaprika
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk sötstark senap Johnnys
  • ca 1 tsk salt Smaka av!

Tillagning

    1. Dela kycklingfiléerna i avlånga bitar.
    2. Salta och peppra kycklingfiléerna.
    3. Linda in varje filébit med 2 bacon var.
    4. Bryn hastigt i rapsolja i stekpannan och lägg de brynta baconfiléerna i en långpanna i ugnen. 225 grader i 20-25 min, i mitten av ugnen.
    5. Servera med basmatiris och solmogna tomater.
    6. Hacka den gula löken och bryn i smör i en såspanna.
    7. När löken blivit mjuk tillsätt farinsocker och timjan.
    8. Hacka den röda spetspaprikan och häll i pannan.
    9. Tillsätt vispgrädde, chilisås och sötstark senap. Smaka av med salt.
    10. Servera med basmatiris, solmogna tomater och krämig fetaost.