Köttfärspaj med Philadelphiaost

797
KJöttfärspaj med Philadelphiaost och vitlök

Köttfärspaj med massor av gott i.

Det verkar vara något de flesta gillar – även barnen. Detta är en variant utan äggstanning men med annat gott i köttfärsen istället. Här finns både vitlök och Philadelphiaost. På toppen river vi rikligt med ost över härliga tomatskivor. Mums! Håll tillgodo!

Recept Köttfärspaj med Philadelphia ost

Pajdeg

3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk vatten
1 tsk salt, knappt

Fyllning

500 g nötfärs
1-2 finhackad gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk chilisås
500 g passerade tomater
50 g Philadelphiaost
1 msk socker
Salt, vit- och svartpeppar efter smak

Ovanpå

Skivade tomater
Riven ost

Gör så här

1. Blanda pajdegen genom att arbeta ihop alla ingredienser.
2. Tryck ut pajdegen i formen och nagga med en gaffel.
3. Låt den vila i kylskåpet, medan du tillagar fyllningen. (ca 30 min)
4. Sätt ugnen på 200 grader.
5. Bryn den finhackade löken i smör och pressa i vitlöken.
6. Bryn köttfärsen i den mjuks lökblandningen.
7. Tillsätt chilisås, passerade tomater samt salt och peppar.
8. Låt det puttra i 10 min samtidigt som pajskalet förgräddas i 10 min. i mitten av ugnen.
9. Rör i Philadelphiaosten och smaka av.
10. Lägg fyllningen i pajskalet och lägg på skivade tomater och riven ost.
11. Grädda i 25-30 min tills osten fått fin färg.
12. Servera med säsongens grönsaker.