Köttfärssås med morot

1831
Enkel köttfärssås med morot i som barnen kan hjälpa till med

Barnen vill göra köttfärssås och riva morot

När barnen var yngre och hade en hel klase kompisar var med hem till maten blev det både gott och drygt att riva i morötter. De blev “morotskrydda” när de var finrivna. De ger även en fantastiskt god smak. Det här är en enkel köttfärssås där barnen lätt kan vara med och hjälpa till.

De rev morötter tills de tröttnade och rörde i grytan så att allt blev brynt. En period när vi hade tre hjälpsamma kockar var det nästan strid om vem som skulle göra vad. Millimeterrättvisa gällde! Alla skulle ha lika mycket basilika att smula ner i grytan. Det landade minst lika mycket basilika  på spisen som i grytan.

Slutligen fick de turas om att välja vilken slags pasta som skulle serveras till, “piratpasta”, pastahjul eller “de långa”. Alla skulle ha var sin sked att provsmaka med och när väl avsmakandet kom igång, var de så hungriga att de höll på att äta upp allt på en gång. Då gällde det att snabbt få fram tillbehören och servera. Det här är en köttfärssås som vi gärna äter tillsammans!

 

 

Köttfärssås

Av Marika Publicerat: september 16, 2013

    En smakrik köttfärssås med rivna morötter i.

    Ingredienser

    Tillagning

    1. Skala och finhacka den gula löken.
    2. Bryn löken i rapsolja.
    3. Bryn köttfärsen i rapsolja.
    4. Blanda i de finrivna morötterna. Puttra en kort stund tills vätskan är borta.
    5. Tillsätt passerade tomater, chilisås, tomatpuré och kryddor.
    6. Runda av med grädde samt smaka av med salt och grovmald svartpeppar.
    7. Låt köttfärssåsen puttra i ca en timma.
    8. Servera gärna med riven parmesanost.