Spaghetti Rogantino

679

Den här rätten var länge en favorit när vi var ute och gjorde våra första restaurangbesök på 80-talet. Vi läste menyn noggrant och smakade oss fram till rätt proportioner när vi härmade hemma på spisen. 

Då serverades rätten med oxfilé och var därför den dyraste rätten på restaurangen. Ibland byter vi ut köttet till ryggbiff.

– En jätte, jättegod gryta, sa vår dotter tills hon fick veta att jag smugit i några finhackade kantareller. Tur att de gillar Spaghetti Rogantino för den här gången räckte grytan till middag i tre dagar för oss fem, bara att slå på lite extra grädde när den ska värmas. Pricken över i är att riva riktigt rikligt med parmesanost över och mycket grovmalen svartpeppar, precis som i originalet.

 

Spaghetti Rogantino

Av Marika Publicerat: oktober 3, 2013

  • Receptet ger: 10-12 Portioner
  • Tillagning: 60 min

Strimlat kött med en gräddig sås och spaghetti i ett.

Ingredienser

Tillagning

  1. Hacka löken och bryn i smör tillsammans med trattkantarellerna. Svampen kan uteslutas om man vill ha den klassiska versionen, som den serverades på restaurangen.
  2. Strimla köttet tunt och bryn lite i taget i en stekpanna. Flytta över i en en stor stekgryta allt eftersom köttet blivit brynt.
  3. Tillsätt någon deciliter vatten, salt och svartpeppar och låt grytan puttra i ca trettio minuter.
  4. Tillsätt grädde och strimlad paprika strax innan pastan är klar. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka spaghettin enligt anvisning. Häll av vattnet och blanda ner spaghettin i grytan.
  6. Servera med parmesanost att riva över och en pepparkvarn med svartpeppar. Givetvis passar det med grönsaker till.